Sök

Halo 4

Category: PC | Author: The MOOSE
halo

Halo 4, precis som de andra spelen så är handlingen fantastisk. Det verkar vara prioriteringen när det gäller Halo spelen. Själva spelningen är som vanligt bortsett från att de har lagt till några nya föremål och balanserat karaktärer och vapen så att man inte blir för kraftfull.

I början så trodde jag att Halo 4 inte skulle bli lika bra som de andra spelen i serien. Av många andledningar, men de främsta var att:

De inte hade gjort ett spel på 5 år. 5 år kanske inte är mycket om man tänker på andra saker som t.e.x böcker, byggnader, karriärer osv. Men det är väldigt mycket i spelvärlden. I spelvärlden så ändras allting väldigt väldigt snabbt, mycket snabbare än andra branscher och att man inte gör ett spel på 5 år är en väldigt lång tid.

Den andra anledningen var att Halo 4 inte var skapat av samma skapare. Alla andra Halo spel var skapade av Bungie, som har haft en lång historia med internet och spel. De förra Halo spelen har varit de bästa i marknaden och dominerade Xbox, men under de 5 åren utan ett nytt Halo så blev Call of Duty etta. Därför så trodde man att Halo 4 inte skulle bli en succé. Men de nya skaparna 343 Industries motbevisade alla som tvivlade.

De fokuserade väldigt mycket på känslorna och grafiken i spelet.

Man märker verkligen att de har fokuserat mycket på känslan, alla karaktärer ser realistiska ut, har bra miner och rösternas ton ändras när de blir stressade, samma gäller med Master Chief och Cortana.

En annan grej är grafiken i spelet. Allting är vackert, naturen, vapnen, karaktärerna, de har lagt i så mycket energi på smådetaljer. Till exempel gräset i dalarna och skadorna på Master Chiefs rustning.