Sök

Assassin’s Creed Rogue Recension

Category: Konsoller | Author: The MOOSE
assassin creed rogue

Historia har alltid varit en stor del av Assassins Creed spelen. Historia är en inspiration men även en bakgrund, en källa för dramatiska händelser och nya karaktärer. Men Rogue är inte riktigt så där, det är lite annorlunda. Rogue är mer fokuserat på spelets handling än de verkliga historiska händelserna. T.e.x så fokuserar den mer vad som hände under spelet mellan ACIII och Black Flag än de verkliga historiska händelserna.

Det leder till att spelhistorian och berättelsen är fantastisk medan uppdragen är tråkiga, man glömmer dem lätt och världen och kartan känns ganska tom.’
Det är en stor värld men den känns tom på grund av att det ser ut som att de inte har lagt någon energi på den. Många uppdrag liknar varandra eller så är de lätta.

De förra spelen har varit väldigt fokuserade på kartan och saker man kan göra. Till exempel så har det varit lagom svårt med uppdrag, man har behövt spela om ett uppdrag flera gånger för att äntligen få fram en plan som kanske funkar, en taktik.
Eller så måste man tjäna pengar så att man kan uppgradera sina vapen eller skepp, men här behövde man inte göra det lika mycket, så det kändes som att de inte fokuserade lika mycket på det.

Men en bra sak med spelet är att den får dig att se världen från ett nytt perspektiv, och jag pratar inte om världen i det här specifika spelet. Jag pratar om hela Assassin världen. Det får en att tänka om Templars alltid är de onda och om Assassins alltid gör det bästa.

Väldigt roligt att spela, tills handlingen/berättelsen är över.