Sök

Angry Birds Space

Category: Mobiler | Author: The MOOSE
angry birds space

Ett till spel från Rovio! Men inte en ny spelserie. Angry Birds Space är fortsättningen på Angry Birds serien, vilket man hör på namnet.

Men en grej som var väldigt annorlunda var hur de avslöjade spelet. Det var nämligen inte bara reklam och produkter, det var inte en kändis som sa det eller en YouTube video.
De dekorerade Seattle Space Needle med en Angry Bird och rep, det fick det kända tornet att se ut som en slangbella, och själva spelet är i samarbete NASA, National Geographic, Nickelodeon och Samsung.

Man trodde att det här spelet skulle bli stort, på grund av att Rovio har sammanlagt över 1 miljard nedladdningar, och man hade rätt, spelet med väldigt populärt, inte ovanligt när det gäller Rovio.

Man var orolig över att spelet skulle bli känt på grund av att den var del av Angry Birds serien, och det skulle vara en lögn om jag sa att den inte blev känd på grunda av det. Men normalt i spelserier så är bara få spel bra, de andra fungerar som en utfyllnad. Men det är definitivt inte så med Angry Birds Space. Spelet skulle kunna klara sig hur bra som helst utan serien.
Spelet är väldigt roligt och har många banor så man klarar inte av det på några minuter. Den har originalt 60 nivåer som är uppdelade i 2 zoner, Pig Bang och Cold Cuts. Sen kunde man köpa 30 fler nivåer i något som heter Danger Zone, för ungefär 7 kr.

Den heter inte ”Angry Birds Space” bara för att den utspelar sig i rymden. Några saker har ändrats. T.ex när man skjuter fåglarna så följer de planetens gravitation, vilket skapar ett till element för fysiken. Först måste man tänka på vinkeln och kraften man skjuter fåglarna i, och sedan planetens gravitation. Men det är inte allt, ibland måste man skjuta dem förbi 2 eller fler planeters gravitationella zon, och det kräver mycket tänkande och förberedande.